Volledig scherm
PREMIUM
Het Tourpeloton trekt in 2015 door de binnenstad van Utrecht. © Pim Ras

Breda heeft twijfels over Vuelta bij uitblijven subsidie Utrecht

De gemeente Breda zet vraagtekens voor de start van de Vuelta in Nederland bij een negatief besluit van de provincie Utrecht. Die neemt maandag een beslissing over een financiële bijdrage van 2,1 miljoen euro.

Quote

Voor ons is de Vuelta de slagroom op de taart

Paul de Beer, sportwethouder Breada

Dat laat sportwethouder Paul de Beer van Breda weten. Als de steun van de provincie wegvalt, moeten de overige partijen snel om de tafel gaan zitten om te zien wat de route zal worden. „We deden dit als vijf overheidsorganen samen. Als de provincie Utrecht geen subsidie wil geven, valt één van de pijlers weg. Dan moeten we snel met elkaar gaan praten.”

Zorgen maakt De Beer zich niet. „Ik maak me niet druk over waar ik geen grip op heb. Dat doe ik alleen over zaken waar ik iets aan kan doen. Het zal in ieder geval spannend worden en ik zal de uitkomst met veel interesse volgen. Voor ons is de Vuelta de slagroom op de taart. Maar helemaal voor Utrecht met de Giro, de Tour en de Vuelta.”

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht