Volledig scherm
© anp

Brief dispuut NEP over drankmisbruik valt fout

Directeur Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is flink geschrokken van een brief van een Utrechts studentendispuut. Het dispuut NEP noemt de strijd van STAP tegen alcoholmisbruik veel te ver gaan. 'U probeert op een belachelijk paternalistische wijze alles met regeltjes op te lossen', schrijft consul C. Boer van het dispuut.

Daarmee reageert hij op een persbericht van STAP van eind oktober, waarin het instituut voorstander zegt te zijn van een prijsverhoging van alcohol, omdat dat het misbruik zou terugdringen. 'Heeft u dit toevallig bedacht onder het genot van een joint of zo?' schrijft Boer.

NEP is onderdeel van de Utrechtse christelijke studentenvereniging SSR-NU. Van Dalen heeft SSR-NU het schrijven van NEP laten zien en volgens hem heeft het bestuur afstand genomen van de brief. ,,Het onderstreept maar weer eens dat deze studenten de ernst van het probleem volledig ontkennen'', zegt Van Dalen.

Voorzitter Bram van Dijk van NEP vindt de kritiek op de brief niet terecht. ,,Ik snap dat Van Dalen geschrokken is, maar we ontkennen het probleem zeker niet. In de brief beargumenteren we waarom wij denken dat zijn voorstellen niet helpen tegen alcoholmisbruik. Meestal hebben onze brieven een serieuze ondertoon, maar zijn ze gegoten in een studentikoos jasje. We zijn principieel tegen betutteling en voor de zelfredzaamheid van de mens.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht