Volledig scherm
© ANP

Bromfietser met inbrekerswerktuig rijdt in op agent bij snelheidscontrole Groenekan

Een politieagent is gisteren op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan gewond geraakt nadat een op de vlucht zijnde bromfietser op hem inreed. De 17-jarige bestuurder van de bromfiets negeerde meerdere keren een stopteken van de politie. De politie kon hem later alsnog aanhouden.

Rond 08.30 uur hield de politie op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan een snelheidscontrole. De 17-jarige bromfietser besloot bij het zien van de agenten te keren en te vluchten in tegengestelde richting. Agenten achtervolgden de bromfietser met een politiewagen en probeerden hem enkele malen tevergeefs te stoppen.

Uiteindelijk kon de verdachte gepasseerd worden en stapte de agent uit. De agent gaf hem vervolgens een stopteken met de hand. De bestuurder stopte niet en reed tegen de agent aan die hierdoor ten val kwam. De verdachte vluchtte te voet, maar werd achterhaald door de andere agent.

Inbrekerswerktuig

De jongen, een 17-jarige inwoner van Utrecht, werd gearresteerd en ingesloten. Bij onderzoek aan de bromfiets werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politieagent liep meerdere kneuzingen en blauwe plekken op maar hoefde zich niet onder behandeling van een arts te stellen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht