Volledig scherm
Quintie Keijzer(29) ligt in haar doodskist op het Bucketlist Festival van 2016. Links haar vader Jon Keijzer ( 67). © De Jonge Angeliek

Bucketlist Festival biedt nieuwe uitdagingen in Metaal Kathedraal

Het vorig jaar gehouden Bucketlist Festival in Utrecht krijgt een tweede editie. Het wordt opnieuw gehouden in en bij de Metaal Kathedraal in De Meern. 

Doe eens gek, en streep het daarna af van je bucketlist. Dat is zo'n beetje de idee bij het festival. Vorig jaar konden bezoekers er onder meer leren vuur spuwen, interactief daten, trouwen voor de lol, swingen in de silent disco (hoofdtelefoon op), een auto slopen, of alvast de eigen begrafenis naspelen. Op zaterdag 2 september worden bezoekers opnieuw verrast en uitgedaagd om mee te doen aan ‘buitengewone activiteiten die op je bucketlist horen te staan’.

De bedenkers van het festival zijn allemaal vrijwilligers en jonge Utrechters. Zij willen een ‘unieke wereld neerzetten waar de bezoeker zich onttrekt aan de sleur van alledag’. ,,Wij gaan ervoor zorgen dat de bezoeker op één dag een halve bucketlist kan afstrepen”, aldus Ramiro van de organisatie. 

De onmisbare foodtrucks en muziek zijn aanwezig. Naast lokale live bands wordt de grootste silent disco van Utrecht neergezet: meer dan 400 hoofdtelefoons worden uitgedeeld om de bezoeker te laten dansen op zijn eigen muziek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht