Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Bukken voor politie helpt
hardleerse chauffeur niet

Door te bukken voor de politie in het centrum van Utrecht dacht een 30-jarige man uit Nieuwegein een aanhouding te ontlopen. De camera’s legden echter haarfijn vast dat de man zonder rijbewijs toch weer achter het stuur was gekropen en bij hem thuis stond een ontvangstcomité van de politie klaar.

De politie zag de man in de nacht van vrijdag op zaterdag vlak na twaalven op een opvallende manier rijden door het centrum van Utrecht en hield hem aan. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en was daar al vaker voor bekeurd.

De politie waarschuwde dat hij niet moest proberen later alsnog achter het stuur te kruipen, omdat de vele camera’s in de stad hem in de gaten hadden. Medewerkers van cameratoezicht zagen later echter dat de man steeds op de Nobelstraat en het Janskerkhof ging kijken of er politie aankwam en als dat het geval was, bukte hij om zich te verstoppen. De dienstdoende agenten spraken hem weer aan om hem voor een nieuwe bekeuring te behoeden.

Hij beloofde opnieuw niet te zullen gaan rijden, maar deed dat rond half zes in de ochtend alsnog, zo was opnieuw op camerabeelden te zien. De dienstdoende agenten waren toen echter druk met andere zaken, maar de verdachte had al eerder aangegeven waar hij naar toe wilde in Nieuwegein.

Daarop zorgde de politie in Nieuwegein voor een ontvangstcomité, dat de man even later met gedoofde lichten de eerder genoemde straat in zag komen rijden. De man kreeg opnieuw een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs én rijden zonder verlichting. De hulpofficier van justitie besloot ook dat zijn auto in beslag genomen moest worden. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht