Volledig scherm
Sommige tegenstanders van Windpark Goyerbrug droegen gele t-shirtjes om hun protest kracht bij te zetten. © AD

Burgemeester laat publieke tribune in raadszaal Houten ontruimen

Burgemeester Gilbert Isabella heeft de raadsvergadering in Houten korte tijd stilgelegd en toehoorders op de publieke tribune gevraagd de zaal te verlaten. Het debat gaat over de plaatsing van windmolens op de gemeentegrens met Wijk bij Duurstede. Bezoekers uit die buurgemeente die fel tegenstander zijn, roerden zich enkele malen luidruchtig tijdens het debat.

Na enkele waarschuwingen de zaal om deze reden desnoods te laten ontruimen, voegde Isabella de daad bij het woord. Slechts een klein deel van de aanwezigen ging echter de gang op zoals gevraagd, de meeste bezoekers bleven gewoon zitten. ,,Haal de politie er maar bij als je ons weg wilt hebben’’, riep één van de aanwezigen geëmotioneerd.

Na tien minuten schorsing en overleg met de fractieleiders besloot Isabella de vergadering toch weer voort te zetten. Naar verwachting zal een politieke meerderheid instemmen met de plaatsing van de windmolens bij de Goyerbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Lees hier hoe het debat is afgelopen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht