Volledig scherm
Burgemeester Frits Naafs. © William Hoogteyling

Burgemeester Naafs moet ambtswoning in Doorn uit vanwege bezuinigingsoperatie

Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug moet op zoek naar een nieuwe woning. De gemeente wil zijn ambtswoning van 1,5 miljoen euro in Doorn van de hand doen. Verder wil de gemeente de bibliotheken van Maarn en Amerongen sluiten en de ozb mogelijk met 14,5 procent verhogen.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een groot pakket van bezuinigingsmaatregelen voorgesteld. In de komende jaren is daarmee een bedrag van ruim 5,6 miljoen euro gemoeid. Met de verkoop van het huis waarin Naafs woont is al een fors deel van het tekort weggewerkt. Naafs betaalt ongeveer 12.000 euro per jaar huur  voor de villa aan de rand van het bos.

Derde termijn

Naafs woont al sinds hij burgemeester is van de Utrechtse Heuvelrug in de ambtswoning aan de Van der Leelaan in Doorn. Hij is in 2018 aan zijn derde termijn als burgemeester begonnen. In 2014 speelde dezelfde kwestie. Toen wilde de gemeente de ambtswoning verkopen, maar dat ging op het laatste moment niet door. Met de verkoop van het huis volgt de gemeente  veel andere gemeenten, waar ambtswoningen al niet meer beschikbaar worden gesteld.  Een woning voor de burgemeester is niet meer van deze tijd, vinden veel politieke partijen.

Een sluiting van de bibliotheken van Maarn en Amerongen levert een besparing van 110.000 euro op. Ook de consultatiebureaus van Maarn en Driebergen worden in de plannen van de gemeente afgestoten (60.000 euro besparing). De honden- en toeristenbelastingen gaan omhoog. Als de gemeente in de toekomst met nog meer tegenvallers wordt geconfronteerd, overweegt het college de ozb (onroerend zaakbelasting) met 14,5 procent te verhogen.

In mei neemt de raad een besluit over het pakket aan bezuinigingen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht