Volledig scherm
De woning aan de Rigastraat is voor een halfjaar gesloten door de burgemeester. © Google Street View

Burgemeester sluit woning in IJsselstein na aanhouding drugsdealer

De IJsselsteinse burgemeester Patrick van Domburg heeft een woning aan de Rigastraat vandaag voor een half jaar gesloten. Het gaat om het huis waar de politie op 15 januari van dit jaar een flinke hoeveelheid drugs aantrof.

De bewoner zit sindsdien vast. De politie heeft intussen een rapportage opgesteld die aanleiding is voor burgemeester Van Domburg om het huis te sluiten. De bedoeling hiervan is onder meer te voorkomen dat het een bekend adres blijft voor afnemers van de man die van daaruit drugs verkocht. 

Als stok achter de deur stelt Van Domburg de man een dwangsom van 3000 euro in het vooruitzicht voor het geval hij zijn praktijk hervat. Burgemeester Van Domburg: ,,Zie het als een positieve prikkel richting de drugsdealer. Als hij niet meer dealt in IJsselstein heeft hij ook niks te vrezen van de dwangsom. Doet hij dat wel dan zal hij ook de consequenties moeten aanvaarden.’’ 

Uit de rapportage van de politie bleek dat het zeer aannemelijk is dat de dealer in IJsselstein, onder andere in de wijken IJsselveld-Oost en Europa- en Oranjekwartier en omgeving actief was. De aanhouding van deze dealer was mede mogelijk door overlastmeldingen van inwoners van IJsselstein, maar ook uit omliggende gemeenten. Ze hebben daarbij een duidelijke omschrijving gegeven van de handelswijze van de dealer, waarop de politie een onderzoek instelde.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht