Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar het explosief in de woning aan de Lange Dreef in Driebergen. © Michiel van Beers

Burgemeester sluit woning waar explosief naar binnen werd gegooid voor drie maanden

Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op grond van de opiumwet  een woning in Driebergen-Rijsenburg besloten voor drie maanden te sluiten. Ruim vier weken geleden ontplofte een explosief in het huis. Voor de aanwezigheid van harddrugs is begin november al één arrestatie verricht.

De woning aan de Lange Dreef 113 was na die aanslag op 2 november al gesloten op basis van een uitgevaardigd noodbevel. In de nacht van 2 op 3 november was er een explosie in de woning. Omdat het huis met opzet werd bestookt, deed de politie onderzoek in de woning. 

De agenten troffen een handelshoeveelheid harddrugs en andere zaken aan die wijzen op handel in drugs. Harddrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft de burgemeester besloten tot de tijdelijke sluiting. 

Noodzakelijk

Naafs: ,,Een sluiting voor een langere periode is noodzakelijk om het woon- en leefklimaat voor alle buurtbewoners te borgen. Onze samenwerking met de politie is hierin essentieel. De politie heeft één aanhouding verricht met betrekking tot de geconstateerde overtreding. Het gaat hierbij niet om één van de bewoners. Zij zijn geen verdachte in deze zaak. Wij blijven ons inzetten om voor beide bewoners én de buurt te komen tot een oplossing die rust en veiligheid biedt. Het strafrechtelijk onderzoek naar de explosie op 2 november loopt nog.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht