Volledig scherm
Wolfsen wordt permanent bewaakt en begeleid door persoonsbeveiligers van de politie. Rechts: politie in actie bij de woning van Wolfsen om een pakketje te onderzoeken. © FOTO RAMON MOSTERD

Burgemeester Utrecht wordt bedreigd door criminelen

Criminelen hebben het voorzien op burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht. De politie bevestigt dat de bedreigingen aan zijn adres afkomstig zijn uit het criminele milieu.

Volledig scherm
Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht. © FOTO ANP

Dat meldt het AD.

Wolfsen wordt sinds woensdag permanent bewaakt door diverse eenheden van de politie. Het gaat om gewone agenten die voor de deur van zijn privé-woning en het stadhuis staan, maar in het stadhuis en bij bezoeken buiten de deur wordt hij ook door gespecialiseerde persoonsbeveiligers van de politie begeleid.

Pakketje
Gisteravond rond half negen was er nog consternatie over een pakketje dat bij Wolfsens huis werd afgeleverd. Een bezorger van TNT stond voor de deur, maar Wolfsen had niks besteld. Daarop werd groot alarm geslagen en werd een bomexpert opgeroepen. Uiteindelijk bleek het loos alarm.

De bedreiging Wolfsen heeft tot veel verontwaardiging geleid. Minister Spies (CDA) van Binnenlandse Zaken verafschuwt de 'vreselijke maatregelen' die nodig zijn om Wolfsen zijn werk te kunnen laten doen. 'Hoe eens of oneens je het ook met Wolfsen kan zijn.' Volgens de politie geldt de bedreiging alleen Wolfsen en geen andere bestuurders van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht