Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Zeist, Koos Janssen. Inzet: Anne Faber © Angeliek de Jonge/privéfoto familie Faber

Burgemeester wil extra check op plannen kliniek Michael P.: ‘Ik kan niet anders’

Burgemeester Koos Janssen van Zeist is niet gerust op de maatregelen die worden genomen in de kliniek in Den Dolder die Michael P. behandelde. Hij vraagt daarom een deskundige naar de verbeterplannen te kijken. ,,Het is geen wantrouwen van mijn kant, maar na de dramatische ervaringen met Anne Faber kan ik niet anders. De samenleving verdient dat.’’

De 25-jarige Anne Faber raakte op vrijdag 29 september 2017 tijdens een fietstocht in de omgeving van Zeist vermist. Twee zenuwslopende weken later - waarin familie, vrienden en kennissen samen met de politie verwoed naar de Utrechtse zochten - werd haar lichaam gevonden in de bossen bij Zeewolde. Ze was verkracht en om het leven gebracht door de toen 27-jarige zedendelinquent Michael P., die in een forensisch psychiatrische kliniek verbleef in Den Dolder, ter voorbereiding op zijn terugkeer in de samenleving. 

  1. Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen eruit
    PREMIUM

    Zo ziet het leven van de Utrechtse burgemees­ter Jan van Zanen eruit

    Jan van Zanen (57) wil graag nog eens zes jaar burgemeester van Utrecht zijn. Op 1 januari 2020 loopt zijn huidige ambtstermijn af. Diane Hoekstra, politiek verslaggever van het AD Utrechts Nieuwsblad, volgde hem in 2017 vier weken lang. Onvermoeibaar snelde hij toen van vergadering naar lezing, van opening naar ongeluk. Hij oogde ontspannen, maar was dat niet. ,,Het is elke dag weer keihard werken.’’ Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 juni 2017. Omdat gisteren de procedure van herbenoeming in gang is gezet, wordt het nu opnieuw gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht