Volledig scherm
Koos Janssen mag nog zes jaar burgemeester zijn in Zeist. © Ans Pereboom

Burgemeester Zeist mag nog een derde termijn blijven

Burgemeester Koos Janssen van Zeist mag nog zes jaar burgemeester blijven. De gemeenteraad heeft zijn vertrouwen in hem uitgesproken en benoemt hem voor een derde termijn.

Een vertrouwenscommissie, bestaande uit alle leden van de gemeenteraad, boog zich de afgelopen tijd over Janssens burgemeesterschap. De huidige termijn van Janssen loopt 16 januari van het volgend jaar af. 

Een bestuurder met grote gedrevenheid die tegelijkertijd een echte burgervader is met aandacht voor velen, zo omschrijft de vertrouwenscommissie Janssen. Volgens Floris Veenendaal, plaatsvervangend raadsvoorzitter, is de raad vol lof over het functioneren van de burgemeester. 

Passie

,,Hij is een echte burgervader. Een verbinder met compassie die van betekenis is voor de samenleving. Daarnaast is hij een netwerker met een stevige positie in de provincie. Hij zet zich met passie in voor vernieuwing en versterking van de lokale democratie en timmert daarmee ook landelijk aan de weg. De raad van Zeist is blij met deze burgemeester, die we graag nog een tijd willen behouden voor Zeist.”

De 61-jarige CDA-er wordt de langst zittende burgervader in onze regio. Officieel moet de voordracht van de gemeenteraad nog wel goedgekeurd worden door commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken.

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht