Volledig scherm
Auto in de berm in Overberg © AS Media

Busje belandt in de berm in Overberg, beschonken bestuurder is rijbewijs kwijt

Een beschonken automobilist heeft zaterdagavond in Overberg (bij Veenendaal) z’n eigen bestelbusje in de sloot gereden. De twee inzittenden raakten niet gewond.

De bestelbus raakte op de Dwarsweg in Overberg in een flauwe bocht van de weg. Het busje reed vol een lantaarnpaal uit de grond om ten slotte in een sloot tot stilstand te komen. De twee inzittenden zijn ongedeerd gebleven.

Samen met enkele omstanders kon de gealarmeerde politie hen uit het busje bevrijden en op het droge krijgen. Daar bleek echter wel dat de bestuurder veel te veel alcohol gedronken had; zó veel dat na onderzoek op het politiebureau hij zijn rijbewijs direct moest inleveren. Hij zal later voor de rechter moeten komen.

Een berger heeft het voertuig geborgen, hierdoor is de weg enige tijd afgesloten geweest.

  1. Fenne (16) veilig thuis in Zeist na spannend vlucht uit Italië voor coronavirus
    PREMIUM
    UPDATE

    Fenne (16) veilig thuis in Zeist na spannend vlucht uit Italië voor coronavi­rus

    Twintig leerlingen en twee leraren van de Stichtse Vrije School in Zeist zijn maandagavond ‘gevlucht’ voor het coronavirus in Italië. Zij gingen zaterdagochtend op uitwisseling in het dorpje Colle vlak bij Florence, maar stapten 36 uur later alweer in de eerste nachttrein terug. Fenne Kouwenberg (16) is een van die leerlingen. ,,Veel mensen zijn bang dat zij het virus nu ook hebben.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht