Volledig scherm
Een bestelbusje is gisteravond op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan van de weg geraakt. De bestuurder raakte gewond. © Michiel van Beers

Busje in Groenekan raakt van de weg, knalt tegen boom en belandt op z'n kant

Een bestelbusje is gisteravond in Groenekan van de weg geraakt en op z'n kant beland. De brandweer had bijna een uur nodig om de bestuurder uit het busje te krijgen. De man is daarna afgevoerd naar het ziekenhuis.  

Het ongeval gebeurde gisteravond rond half twaalf op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan. Een bestelbusje reed richting Utrecht toen het ter hoogte van huisnummer 371 raakte van de weg schoot. Het voertuig ramde een boom en kwam op zijn kant tot stilstand. Het slachtoffer zat nog in het busje en kon er zelf niet uitkomen. 

Omstanders belde de hulpdiensten en de brandweer, politie, en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De politie sloot de Koningin Wilhelminaweg af vanaf de Groenekanseweg tot de N234 voor de hulpverlening.

Brancard
Het kostte de brandweer een uur om het dak van het busje open te knippen om het slachtoffer te bevrijden. De bestuurder kon zelf opstaan en op de brancard gaan liggen. Daarna is hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Er waren geen andere betrokkenen bij het ongeval.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht