Volledig scherm
De bussluis aan de Amazonedreef © Google Maps

Bussluis aan de Amazonedreef in Overvecht verdwijnt

De bussluis aan de Amazonedreef, ter hoogte van de Paranadreef in Overvecht, verdwijnt. De Utrechtse gemeenteraad heeft vanavond ingestemd met een burgerinitiatief van bewoners uit de Utrechtse wijk. 

Veel Overvechters ervaren de bussluis als irritant omdat hun wijk niet goed bereikbaar is. De bewoners moeten nu omrijden via de Carnegiedreef, een weg die bekendstaat als gevaarlijk vanwege de vele ongelukken.

Bereikbaar met auto

Volgens wijkbewoner Sofyan Al Kandoussi zou het verdwijnen van de bussluis ook goed zijn voor de toekomst van winkelcentrum De Klop. „Door een betere bereikbaarheid met de auto, wordt winkelcentrum De Klop aantrekkelijker voor zowel bezoekers als ondernemers.”

Een motie van GroenLinks-raadslid Thijs Weistra om alsnog het draagvlak te toetsen werd alleen gesteund door de Partij voor de Dieren en ChristenUnie. Weistra hoorde ook geluiden van mensen die tegen het voorstel zijn.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Gökmen Tanis, de verdachte van de tramaanslag in Utrecht, moet vandaag voor de rechter in Utrecht verschijnen. Op last van de rechtbank moet hij aanwezig zijn als tijdens de zitting van vandaag de stand van het onderzoek wordt besproken. De vorige keer dat Tanis verplicht aanwezig moest zijn, ging dat gepaard met veel gedoe. De verdachte moest toen zelfs met banden worden gekneveld. Tanis zei toen het Nederlandse rechtssysteem ‘niet te erkennen’. Bij de aanslag op 18 maar vielen drie doden, een vierde slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen. De inhoudelijke behandeling van zijn zaak start op 12 maart.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht