Volledig scherm
De beruchte bussluis aan de Amazonedreef. © Google Maps

Bussluis Amazonedreef voorlopig niet weg, bewoners vrezen onveiligheid

Een aantal bewoners van Overvecht wil de bussluis in de Amazonedreef weghebben, maar er bestaat ook veel weerstand tegen de verwijdering. Tegen het besluit van de gemeente Utrecht om de weg weer open te stellen voor auto's, zijn ruim honderd bezwaren binnengekomen.    

Daarom komt er in oktober een hoorzitting om voor- en tegenstanders nog eens aan het woord te laten. Dat staat in een vandaag verspreidde memo van mobiliteitswethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks). 

Buurtbewoners beklaagden zich over het feit dat hun wijk slecht bereikbaar is door de bussluis. Daar kunnen geen auto's langs en die moeten dus via andere straten omrijden. De bewoners begonnen via de wijkraad een burgerinitiatief en de gemeente stemde in met hun wens de sluis weg te halen.

110 bezwaarschriften

Daarvoor moet een nieuw verkeersbesluit worden genomen en daar zijn nu weer 110 bezwaarschriften op binnen gekomen, onder meer van busmaatschappij U-Ov, de Fietsersbond en het Bewonersplatform Overvecht. Die vrezen dat de veiligheid van straat achteruit holt  door extra autoverkeer en U-Ov vindt dat het de snelle doorstroming van het busverkeer belemmerd. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht