Volledig scherm
Busstation Vianen © William Hoogteyling

Busvervoer staakt: donderdag geen streekbussen in Vijfheerenlanden

Buschauffeurs van onder meer Arriva leggen morgen in delen van het land het werk neer in het streekvervoer. Een van de betrokken regio’s is Vijfheerenlanden, wat inhoudt dat er geen bussen van Arriva rijden tussen Vianen en Utrecht.

Het is nog onduidelijk hoe groot het effect van de staking zal zijn. Arriva hoopt dat veel bussen toch kunnen uitrijden en adviseert reizigers de website goed in de gaten te houden voor actuele informatie.

In het streekvervoer vinden al weken estafette-acties plaats om een betere cao af te dwingen. De stakingen vonden de afgelopen weken alleen in de weekeinden plaats, om eindexamenkandidaten in het voortgezet onderwijs niet dwars te zitten.

Onhaalbaar

Volgens de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) zijn de eisen van de vakbonden onhaalbaar en niet betaalbaar.

Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer: ,,Onvoorstelbaar dat werkgevers nog steeds geen afspraken met ons willen maken. Ze doen net alsof we gouden bergen vragen. Terwijl we vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?’’

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Utrechtse filmtheater 't Hoogt trekt in augustus en september de provincie in met het evenement Cinema Buiten. In samenwerking met de provincie en gemeente Utrecht organiseert het filmtheater openluchtfilmvoorstellingen op elf bijzondere erfgoedlocaties in de regio. De aftrap is vanavond bij Huis Doorn, waar de Franse film C'est La Vie! wordt vertoond, een komedie van de makers van kaskraker Intouchables. De film vangt aan na zonsondergang, om 21.30 uur. Let op: kaartverkoop gebeurt alleen online en kaartjes kunnen niet worden gereserveerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht