Kruising Platolaan met de Weg tot de Wetenschap.
Volledig scherm
Kruising Platolaan met de Weg tot de Wetenschap. © Marnix Schmidt

Buurt wil onafhankelijk onderzoek naar druk en gevaarlijk kruispunt

Bewoners van Rijnsweerd in Utrecht-Oost willen een onafhankelijk onderzoek naar de veiligheid van de kruising van de Platolaan met de Weg tot de Wetenschap.

De bewoners boden vanavond 1500 handtekeningen aan de gemeenteraad aan om hun pleidooi te kracht bij te zetten. De gemeente en de buurt erkennen beide dat er iets moet gebeuren aan het kruispunt, aangezien het steeds meer fietsers - met name richting Utrecht Science Park - krijgt te verwerken. Volgens omwonenden zorgt de recente komst van de Uithoflijn ook voor gevaarlijke situaties.

De oplossing die wethouder Van Hooijdonk (GroenLinks) eerder voorstelde, wijzen de indieners van de petitie af. De wethouder wil een gedeelte van de fietsers nog vóór het kruispunt linksaf laten slaan naar de Cicerolaan, om via die weg het Utrecht Science Park te kunnen bereiken. De indieners van de petitie noemden alternatieve route’s door de woonwijk een ‘schijnoplossing’, omdat fietsers van en naar voetbal- en hockeyclub Kampong en naar Amelisweerd daar geen gebruik van zullen maken.

Te smal

Bewoners van de Cicerolaan wezen er op hun beurt op dat de straat te smal is, een onoverzichtelijke bocht kent en negentien opritten telt. Zij zien meer in het verbreden van het fietspad aan de noordkant van de Weg tot de Wetenschap.

De gemeenteraad kruist volgende week de degens met de wethouder. Oppositiepartij PvdA gaat dan in elk geval pleiten voor een onafhankelijk onderzoek, zei raadslid Bülent Isik. Onduidelijk is nog of daar voldoende steun voor is in de raad.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht