Nadat er een buurtcoach was gekomen kon een hek bij een woonwijk in Den Dolder waar cliënten van Fivoor doorheen liepen worden geschrapt.
Volledig scherm
Nadat er een buurtcoach was gekomen kon een hek bij een woonwijk in Den Dolder waar cliënten van Fivoor doorheen liepen worden geschrapt. © William Hoogteyling

Buurtcoach Fivoor in Den Dolder blijvertje dankzij uitspraak rechter

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) mag de vergoedingen voor onder meer Fivoor niet verlagen. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Fivoor had samen met enkele andere grote aanbieders van forensische zorg een kort geding aangespannen om te voorkomen dat de vergoeding zou worden teruggeschroefd. Fivoor zit onder andere in Den Dolder, met een forensisch psychiatrische afdeling.

  1. ‘We zullen altijd de kliniek van Michael P. blijven’
    PREMIUM

    ‘We zullen altijd de kliniek van Michael P. blijven’

    Fivoor-bestuurder Erik Masthoff (48) raakte dit voorjaar in opspraak vanwege zijn overstap van de PI Vught naar de instelling waar ook de kliniek in Den Dolder, waar Michael P. verbleef, onder valt. Nu maakt hij de gang naar de rechtszaal. Hij wil meer geld voor de forensische zorg. ,,Anders komt de veiligheid van de samenleving in gevaar.” Onder zorginstelling Fivoor valt ook tbs-kliniek de Kijvelande in Poortugaal.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht