Café De Don in De Meern
Volledig scherm
Café De Don in De Meern © Café De Don

Café De Don in De Meern mag toch open blijven, er komen wél camera’s

Café De Don in De Meern hoeft zijn deuren niet te sluiten. Dat zegt de gemeente Utrecht. Het café kreeg eerder dit jaar een voornemen tot tijdelijke sluiting vanwege een geweldsincident tussen twee bezoekers.

In het verleden hebben zich, volgens de gemeente, meerdere incidenten voorgedaan in het café. Na een uit de hand gelopen discussie tussen twee gasten eerder dit jaar, zou de exploitant de politie niet snel genoeg hebben ingeschakeld. Hierdoor besloot de gemeente tot een voornemen tot tijdelijke sluiting.

Waarschuwing

Dat voornemen is na een zienswijze (reactie) van de horeca-ondernemer voorlopig van de baan. In plaats daarvan krijgt de exploitant een officiële waarschuwing. ,,De ondernemer heeft zijn verhaal gedaan en hieruit is gebleken dat hij de politie niet heeft ingeschakeld omdat hij medische hulp bood aan de gasten”, aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Wel moet de exploitant eventuele volgende incidenten direct melden bij de politie en worden er verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo komen er elektrische deuren die gesloten kunnen worden bij een noodsituatie en worden er camera’s opgehangen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht