Volledig scherm
Het dak van de markt © Nel

Café Het Dak van de Markt in Veenendaal langer dicht

Burgemeester Kats van Veenendaal heeft besloten dat café Het Dak van de Markt langer dicht blijft. Eerst sloot de gemeente Veenendaal de kroeg voor vier dagen, vervolgens voor nog eens tien dagen en nu voor minimaal een maand extra.

Dat betekent dat de horecagelegenheid in elk geval tot 17 november dicht blijft. Aanleiding is een reeks incidenten. Zo werd er in de nachtelijke uren brand gesticht, is er op het pand geschoten en een handgranaat aan de deur gehangen. Kats vindt het vanwege de openbare orde en veiligheid niet verantwoord Het Dak van de Markt weer open te doen. 

Kats: ,,De politie en het openbaar ministerie doen er alles aan om degenen die voor deze incidenten verantwoordelijk zijn op te sporen.’’ Het politieonderzoek heeft echter nog niet geleid tot aanhoudingen. Ook een uitloven van een beloning van 15.000 euro heeft nog niet tot de gehoopte doorbraak in de zaak geleid. ,,We mogen in geen enkel geval accepteren dat deze vorm van criminaliteit en intimidatie plaatsvindt of zich herhaalt. De veiligheid van onze inwoners en ondernemers heeft prioriteit.”

Volledig scherm
Een man schiet op het café Het Dak van de Markt in Veenendaal. © Bureau Hengeveld

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht