Kamperen met de tent raakt steeds meer in trek.
Volledig scherm
Kamperen met de tent raakt steeds meer in trek. © Angeliek de Jonge

Campings dik tevreden; tent weer 'in'

De campings in de regio Utrecht zijn dik tevreden over de bezetting tot nu toe. Door het mooie weer kwamen er meer bezoekers dan vorig jaar. Wat campinghouders opvalt, is dat steeds meer gezinnen kiezen voor kamperen in een tent.

Volgens campinghouders is de zomer van 2015 al geslaagd te noemen. Vakantiepark het Grote Bos in Doorn kreeg meer gasten dan vorig jaar. ,,We hebben veel jonge gezinnen op onze camping gehad,'' zegt manager Anneke Kuipers. ,,Veel campers en caravans. Maar wat opvalt, is dat de tent weer terug komt. Je ziet ze in allerlei soorten en maten.''

Ook andere campings in de regio constateren die trend. Campingbezoekers zien in de tent weer de ultieme vorm van het ouderwetse kamperen.

Quote

Meer bezoekers en de 'grijze golf' komt nog in het najaar.

Jeroen Aben, campingbeheerder

Dik tevreden
Ook camping De Boomgaard in Bunnik is dik tevreden over de zomer zoals die tot nu toe verloopt. Er kwamen meer mensen dan vorig jaar. Tijdens de week voorafgaande aan de Tourstart in Utrecht zat De Boomgaard vol met wielertoeristen uit alle delen van Europa. Daarna waren het vooral Nederlanders die de camping bevolkten. Volgens campingeigenaar Edy van Zijl loopt het seizoen nu snel af. ,,Je ziet het rustiger worden. In september krijgen we nog wat scholieren en studenten en dan is het gebeurd.''

Ook Bospark Bilthoven is tevreden. ,,Meer bezoekers en de 'grijze golf' komt nog in het najaar,'' zegt beheerder Jeroen Aben, doelend op de groep oudere kampeerders buiten het hoogseizoen.

Camping De Hoge Linde in Overberg meldt ook mooie cijfers.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht