Volledig scherm
© AD

Canadees warenhuis heeft oogje op De Planeet

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay heeft in Utrecht een oogje op De Planeet, het winkelcentrum op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat, schuin tegenover De Bijenkorf.

De Canadezen zijn over vestiging van één van hun formules in het pand waar ooit Galeries Modernes zat in gesprek met de Ivy Group. 
Dat bevestigt woordvoerder Mark van Ginkel van de Ivy Group. Dat bedrijf is ook betrokken bij de ontwikkeling van de enige vestiging van Hudson's Bay waar gisteren al wel duidelijkheid over was: aan het Rokin in Amsterdam.

,,We kennen elkaar, dus de lijnen zijn kort'', aldus Van Ginkel, die verwacht dat er binnen enkele weken duidelijkheid is. De Ivy Group bereidt al langer in opdracht van eigenaar Syntrus Achmea een totale facelift voor van het complex op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat. Uitvoering van dergelijke plannen kan op zijn vroegst medio volgend jaar beginnen. Dan verlaat de Hogeschool voor de Kunsten de bovenste etages van het complex.Ook moet een oplossing gevonden worden voor de huidige winkels, zegt Van Ginkel.

Schrijfmappen
Woordvoerder Erik van der Struijs van Syntrus Achmea wil er niets kwijt. ,,We zeggen nooit iets totdat de besprekingen zijn afgerond.''
Intussen weten winkeliers in het complex wel te melden dat er  mannen met schrijfmappen gesignaleerd zijn. De naam van Hudson's Bay is daarbij volgens een van de verkopers zeker ook gevallen.

Hudson's Bay is met een omzet van 11 miljard euro  een van de grootste winkelketens van Noord-Amerika. Enkele jaren geleden maakte het bedrijf de oversteek naar Europa met de koop van Galeria Kaufhof in Duitsland en Inno in België. Begin dit jaar dong het mee naar de doorstart van V&D, maar haakte uiteindelijk af. Met twintig winkels betreden de Canadezen alsnog de Nederlandse markt.

V&D-pand
Mochten de besprekingen over De Planeet vastlopen, dan blijft het voormalige V&D-pand als optie over. Hudson's Bay heeft deel van die panden in andere steden in het vizier. Eigenaar IEF Capital was niet bereikbaar voor een reactie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht