Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwel niets dan lof voor eigenaar Canatar en zijn creatieve Italiaanse brigade. © Foto Ruud Voest

Cantina di David dankzij ‘Hans Klokje’ nieuwe koploper in Gouden Pollepel

Of ik een lepel bij de spaghetti wil?! Typisch een geval van maledizioni in chiesa*, maar feitelijk een goedbedoeld smetje op een ronduit feestelijke avond. Smetteloos bijna, zodat er na zeventien weken beweging komt in het klassement.

Pasta lepelen – of nog erger: snijden – is wat veel Nederlanders thuis doen, maar onwaardig in een Italiaans restaurant waar de traditie regeert. Ook de Cantina-brigade zweert bij het wetboek van de Accademia Italiana della Cucina, al is er ruimte voor moderne twists, zo blijkt bij het doorbladeren van de in struisvogelleer gestoken menukaart. Een lustoord voor fijnproevers moet het zijn, als we de glossy’s Italië Magazine en De Smaak van Italië mogen geloven. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht