Toen Carla (links) een racistische opmerking naar haar hoofd kreeg geslingerd, bedachten Sena en Carla dat ze over discriminatie in gesprek moesten met andere kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen Carla (links) een racistische opmerking naar haar hoofd kreeg geslingerd, bedachten Sena en Carla dat ze over discriminatie in gesprek moesten met andere kinderen. © Angeliek de Jonge

Carla (12) en Sena (13) gaan de strijd aan met racisme en winnen de Nationale Kinderprijs 2020

Met hun project tegen racisme en discriminatie hebben de Overvechtse kinderen Sena (13) en Carla (12) de Nationale Kinderprijs 2020 gewonnen. Dat maakte de jury vandaag bekend in de Utrechtse Stadsschouwburg. De Kinderprijs is voor een project van kinderen dat bijdraagt aan vrijheid en vrede.

  1. Coronaproof buitenfestival in Culemborg: dit weekend kun je genieten van jonge kunstenaars
    PREMIUM

    Corona­proof buitenfes­ti­val in Culemborg: dit weekend kun je genieten van jonge kunste­naars

    Elf jonge kunstenaars presenteren zich komend weekeinde op Werk aan het Spoel in Culemborg tijdens LekArt Air. Op het festival, dat volledig in de buitenlucht wordt gehouden, staan onder meer dansperformances, ruimtelijk werk, geluidskunst en verhalen vertellen op het programma. Deze speciaal ontwikkelde ‘talenteneditie’ vervangt het klassieke LekArt Festival dat vanwege Covid-19 een jaar is doorgeschoven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht