Volledig scherm
De Cartesiusweg gisteravond, afgesloten voor alle verkeer. Politie leidt de boel in goede banen. © Marnix Schmidt

Cartesiusweg blijft zeker tot einde van de ochtend dicht

De Cartesiusweg in Utrecht is door een onstabiel viaduct nog steeds dicht voor het verkeer. Pas aan het einde van deze vrijdagochtend wordt beslist of het weer veilig is om er onderdoor te rijden. Treinverkeer kan gewoon doorrijden.

Volgens spoorbeheerder ProRail is donderdagavond met man en macht gewerkt om het inzakkende viaduct extra te ondersteunen. Rond 22.30 uur gisteravond was de situatie weer stabiel, zegt Pro Rail, maar de vrijdagochtend wordt nog gebruikt om te monitoren of de extra maatregelen blijven werken.

Gistermidddag moest de weg afgesloten worden omdat een tijdelijk viaduct aan het verzakken was. Dat viaduct was er neergelegd om de treinen te laten passeren terwijl ernaast een nieuwe overspanning van de weg werd neergelegd. Die is inmiddels klaar en wordt al door het treinverkeer gebruikt.

Het tijdelijke viaduct moet nog worden gesloopt, maar bleek gisteren dus weg te zakken, wat gevaar op kon leveren voor het verkeer dat er onderdoor moest. Het verkeer in de avondspits moest een andere route kiezen, waardoor in de omgeving grote opstoppingen ontstonden.        

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht