Volledig scherm
De Cartesiusweg gaat vooralsnog niet open voor verkeer. © AD

Cartesiusweg tot zaterdagmiddag dicht

UpdateDe Cartesiusweg blijft nog tot ten minste halverwege zaterdagmiddag  dicht voor alle verkeer. Spoorbeheerder Prorail wil eerst zeker weten of het viaduct dat donderdagmiddag verzakte weer stabiel is. Vandaag is de ondersteuning verstevigd.

Bouwvakkers plaatsten vanmiddag een tweede hefplateau onder het spoorviaduct over de Cartesiusweg in Utrecht. Vannacht werd al een eerste soortgelijke installatie geplaatst, maar spoorbeheerder Prorail zet er voor de zekerheid nog een bij.

De spoorbeheerder wil vanavond en vannacht de situatie monitoren, laat woordvoerder Mercedes Grootscholten weten. Zaterdagochtend wordt aan de hand van de uitkomsten besloten of de weg weer kan worden vrijgegeven. Voor dat kan moet en eerst nog vangrails worden aangebracht. Naar verwachting kan het autoverkeer in zuidelijke richting dan van één rijstrook gebruik maken.

Nu leidt de afsluiting tot totale verstopping van alternatieve routes zoals de Amsterdamsestraatweg en de Oudenoord. Busvervoerder U-OV leidt lijn 3 om waardoor haltes aan de Amsterdamsestraatweg vrijdagmiddag vervielen. ,,De ritten liepen flink uit de pas, de vertraging bleef niet bij een kwartiertje’’, aldus een woordvoerder. ,,Daar komt bij dat de bussen een rondje rijden, dus die vertraging stapelt zich op’’.

Het treinverkeer ondervindt geen hinder van de verzakking omdat dat gebruik maakt van een nieuw viaduct dat leidt naar de splinternieuwe spoorbrug  over het Amsterdam-Rijnkanaal. Het verzakte viaduct is het oude dat nu wordt verbreed en eind dit jaar ruimte moet bieden voor de spoorverdubbeling op de lijn Utrecht-Woerden.
 

Volledig scherm
Cartesiusweg. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht