Volledig scherm
De rijbanen en de tijdelijke tunnel voor fietsers en voetgangers onder het spoorviaduct over de Cartesiusweg zijn weer opengesteld. Geheel rechts is de stalen constructie te zien die het viaduct nu draagt. © Prorail

Cartesiusweg weer helemaal open na verzakking spoorviaduct

De Cartesiusweg is vanaf vandaag weer geheel open voor het wegverkeer. Na een onverwachte verzakking van het spoorviaduct werd de weg eind vorige week geheel afgesloten en in het weekeinde weer grotendeels geopend. Eén rijstrook bleef nog dicht omdat daar een tijdelijke extra steunconstructie stond.

Inmiddels is een nieuwe voorlopige ondersteuning geplaatst, naast de rijbaan. Daardoor zijn alle rijstroken weer beschikbaar voor het verkeer. Het komend half jaar werkt de aannemer verder aan het verlengen van het viaduct, dat daardoor bredere onderdoorgangen krijgt. Autoverkeer, maar vooral fietsers en voetgangers, krijgen daardoor meer ruimte.

Eind dit jaar moet het project klaar zijn, als onderdeel van de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Woerden. Dan is ook de oude brug over het Amsterdam-Rijnkanaal gerenoveerd en zijn samen met de eind vorig jaar geplaatste nieuwe brug vier sporen beschikbaar.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht