Volledig scherm
Gemiste kans voor Marokko, tijdens de wedstrijd tegen Iran. © Foto René Schotanus/Pix4Profs

CBS-cijfers wijzen uit: Utrecht juicht meest voor Marokko, Duitsland op nummer twee

In de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Nieuwegein, Zeist, Woerden, de Bilt, Lopik en Rhenen wordt tijdens het WK voetbal naar verwachting het hardst gejuicht voor de prestaties van de 'Leeuwen van de Atlas' uit Marokko.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de resultaten gepresenteerd van een onderzoekje naar het aantal inwoners met een migratieachtergrond vanuit de verschillende WK-landen. Afgaande op dat criterium zullen Marokko en Duitsland bij dit WK de meeste supporters in Nederland hebben.

Nek aan nek

In de gemeente Stichtse Vecht is het nek aan nek. Het aantal inwoners met een Duitse migratieachtergrond en het aantal inwoners met wortels in Marokko is aardig in evenwicht: 1031 Duitsers om 1033 Marokkanen.

Toch is er ook een aanzienlijk aantal gemeenten in de regio waar 'Die Mannschaft' in de huiskamers aan het langste einde trekt: in Oudewater, Montfoort, Houten, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Soest, Leusden, Doorn, de Ronde Venen en Woudenberg zijn van alle personen met een migratieachtergrond de Duitsers in de meerderheid.

Servië

In de gemeenten Bunschoten en Renswoude zal het rood-wit van Polen waarschijnlijk het meest aanspreken: hier voeren onder de ingeschreven inwoners met een migratieachtergrond de Polen de boventoon.

Nog geen favoriet WK-land om voor te juichen? Denk dan eens aan Servië, het land dat volgens het CBS de minste aanhang heeft in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht