Volledig scherm
Ter hoogte van het politiebureau in Nieuwegein zijn op veel plekken gebroken tegels en flinke kieren tussen de tegels te vinden. © Google Streetview

CDA bang voor valpartijen op Stadsplein in Nieuwegein door scheve tegels

Het CDA in Nieuwegein hekelt de kapotte bestrating op het Stadsplein in de binnenstad van Nieuwegein. De partij ziet met name ter hoogte van het politiebureau op veel plekken gebroken tegels en flinke kieren tussen de tegels. De partij is bang voor ernstige valpartijen door fietsers en voetgangers en verwacht actie van burgemeester en wethouders.

Het CDA ziet op veel plekken op het Stadsplein de tegels schots en scheef liggen. CDA-raadslid Mart Hack: ,,Het is een kwestie van tijd voordat iemand valt, iets breekt en de gemeente een schadeclaim krijgt. Bovendien hebben we als gemeenteraad afgesproken dat de binnenstad beter moet worden onderhouden.” De gemeente Nieuwegein geeft aan dat er een reparatieslag voor dit gedeelte van Nieuwegein aankomt. Wanneer dat precies zal zijn, is nog onbekend.

Bevoorrading theater dwars door weekmarkt

Naast de kapotte tegels maakt het Nieuwegeinse CDA zich ook zorgen over het standpunt van burgemeester en wethouders over de rijroute van vrachtwagens met rekwisieten naar Stadstheater De Kom. Op de zaterdagse weekmarkt moeten deze vrachtwagens door het publiek naar de ingang van het theater rijden om te laden of lossen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het college van b en w stelde onlangs in een brief aan de raad vast dat er geen alternatieven zijn voor de bevoorrading van De Kom op zaterdag.

Teleurgesteld

Het CDA is teleurgesteld over de manier waarop het college het gevraagde onderzoek heeft uitgevoerd. Er zou volgens de partij naar een verkeerskundig onderzoek uit juni 2009 zijn gekeken. De conclusies uit dat onderzoek worden in de ogen van het CDA klakkeloos gereproduceerd. In die situatie zouden er twee woontorens aan de Doorslagzone zijn gebouwd, maar dat plan is nooit doorgegaan. 

Het CDA vindt dan ook dat er nog ruimte is om binnen die plannen voor dit gebied te kijken naar een betere oplossing voor het vrachtverkeer naar De Kom. ,,Door de opstelling van het college accepteert het dat de gevaarlijke situatie blijft bestaan met vrachtwagens die op zaterdag tussen de marktkramen doorrijden. Het CDA zal dan ook blijven zoeken naar een veiliger oplossing hiervoor”, zegt Hack.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht