Agenten schoten in september de 37-jarige Utrechter Dustin W. neer, nadat hij een van hen had bedreigd met een mes.
Volledig scherm
Agenten schoten in september de 37-jarige Utrechter Dustin W. neer, nadat hij een van hen had bedreigd met een mes. © Koen Laureij

Cel voor messenzwaaier Oudenoord die door politie in been werd geschoten

Dustin W., die in september op de Oudenoord in Utrecht een agent met een mes bedreigde, moet de cel in. De rechter heeft hem veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf voorwaardelijk.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van Justitie. Naast de celstraf moet W. ook een verplichte behandeling ondergaan om van zijn alcoholverslaving af te komen.

Die alcoholproblemen zijn volgens hem de reden dat hij op 10 september vorig jaar zo door het lint ging. Een vriendin trof hem die middag in zijn woning aan de Oudenoord aan met een mes. Een gealarmeerde politieagent voelde zich door W. zo bedreigd dat hij hem in zijn been schoot. 

Verslaving

Aan de chaos op die bewuste septembermaandag ging voor W. een periode vol problemen vooraf. Hij heeft al langere tijd een alcoholverslaving. ,,Ik kan er eigenlijk niet tegen, ik vind er niets aan, maar ik doe het toch”, vertelde hij twee weken geleden aan de rechter. 

De advocaat van Dustin W., Paul Emmelot, laat weten dat zijn cliënt vermoedelijk niet in beroep gaat tegen de straf. ,,Het belangrijkste is dat hij wordt geholpen van zijn verslaving af te komen. Dat lijkt met deze uitspraak verzekerd.” 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht