Volledig scherm
Cafetaria Het Anker in Nieuwegein was het doelwit van de jeugdige overvallers uit Limburg. © Sem van der Wal

Celstraf voor jonge overvaller van snackbar in Nieuwegein

Voor een overval op cafetaria Het Anker aan de Handelskade in Nieuwegein is verdachte M.H. (18) veroordeeld tot 150 dagen jeugddetentie. Het grootste deel van deze straf (110) dagen is voorwaardelijk opgelegd. 

Daarnaast moet de man uit Limburg een taakstraf van 100 uur uitvoeren. Hij sloeg op 15 september 2017 toe met een vuurwapen en een taser. De dader was toen 16 jaar oud. Tijdens de overval waren een medewerker en twee klanten aanwezig. ,,Het moet voor hen een angstaanjagende ervaring zijn geweest om opeens oog in oog te staan met twee onherkenbare, gewapende mannen in donkere kleding die om geld schreeuwden’’, stelt de rechtbank. ,,Dit soort misdrijven berokkent mensen die met dit geweld worden geconfronteerd veel leed.’’

Omdat de jongen nog geen strafblad heeft, ging de rechtbank mee met de eis die het Openbaar Ministerie twee weken geleden neerlegde. De verdachte is samen met zijn ouders onder behandeling, om herhaling te voorkomen. Een 18-jarige medeverdachte werd vrijgesproken, vanwege gebrek aan bewijs.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht