Volledig scherm
© ANP

Celstraf voor Utrechter die auto in brand stak in De Meern

Een 35-jarige Utrechter is veroordeeld tot een celstraf. De man stak vorig jaar een auto in brand in De Meern. Hij moet zes maanden de gevangenis in, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Buurtbewoners zagen de man op de avond van 31 augustus rondhangen bij een auto aan de Milan Viscontilaan in De Meern. De auto vloog vervolgens in brand. Buurtbewoners zagen de man wegfietsen. Later werd de Utrechter in de buurt aangehouden.

Tijdens de aanhouding gooide de man een stel handschoenen in het water. Hierop werden later door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sporen van benzine aangetroffen. De Utrechter kon hier geen aannemelijke verklaring voor geven.

Reeks autobranden

In Utrecht hebben de afgelopen periode veel autobranden plaatsgevonden. Het onderzoek hiernaar is nog altijd gaande. De burgemeester van Utrecht en de hoofdofficier van het arrondissementsparket Midden-Nederland hebben een beloning uitgeloofd van in totaal 20.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van meerdere brandstichtingen van auto’s die de afgelopen tijd in de stad Utrecht zijn gepleegd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht