Volledig scherm
Dick Bruna. © anp

Centraal Museum komt met grote expo over Dick Bruna

Het Centraal Museum houdt dit najaar een grote expositie over Dick Bruna. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt. De tentoonstelling, die vanaf 9 november te zien is, belicht ‘de speciale relatie tussen de tekenaar en de stad.’

„De band die Bruna en Utrecht hadden, was heel speciaal”, aldus de woordvoerster van het Centraal Museum. Een werktitel van de expositie luidt Stad naar mijn hart, een tekst die stond op een bekroonde poster die Bruna in 1986 maakte. De tekenaar maakte meerdere affiches voor en over Utrecht. Eén stuk komt zeker: de tekening die een Utrechtse vrouw na de tramaanslag maakte van een huilende nijntje. De prent staat sinds de aanslag in het stadhuis naast het condoleanceregister. Als dit volgende week wordt gesloten, krijgt de tekening een ereplekje in de kamer van burgemeester Jan van Zanen, meldt de gemeente.

Uitgeverij Mercis, die de nalatenschap van Bruna beheert, verleent medewerking aan de expositie.

Vijftig talen

Dick Bruna overleed in februari 2017, op 89-jarige leeftijd. De Nederlander werd wereldberoemd als geestelijk vader van nijntje. De boeken over het konijn verschenen in vijftig talen; er werden meer dan 85 miljoen exemplaren verkocht. Daarnaast ontwierp Bruna vele affiches en omslagen voor de pocketboeken van Zwarte Beertjes.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht