Volledig scherm
Inloophuis De Schuilplaats krijgt een cheque van de Lions Club IJsselstein-Lopikerwaard. © De Schuilplaats

Cheque voor opknappen van de huiskamer van Lopik

Inloophuis De Schuilplaats heeft een cheque van 2750 euro ontvangen voor het opknappen van de huiskamer. Het geld is afkomstig van de Lions Club IJsselstein-Lopikerwaard, die hiervoor een deel van de opbrengst van haar Classic Car Event 2019 bestemde.

,,Wij zijn hier heel bij mee. Een mooie bijdrage voor het inloophuis als maatschappelijk initiatief’’, reageert bestuurslid Corine Hofland van De Schuilplaats. Vrijwilligers zijn al aan de slag gegaan met opnieuw behangen en sauzen. Verder zijn er nieuwe meubels gekocht. Iedereen die belangstelling heeft mag komen kijken.

De Schuilplaats, gevestigd aan de Rolafweg Noord 7, is een plek van ontmoeting voor Lopikers van alle leeftijden die behoefte hebben aan afleiding, gezelligheid of aandacht. De afgelopen jaren zijn er een buurtkamer en een weggeefwinkel bijgekomen. 

In de buurtkamer kunnen (alleenstaande) ouderen en hun mantelzorgers elke dinsdag deelnemen aan activiteiten, gezamenlijk een maaltijd eten en contacten opdoen. Ook jongeren kunnen er terecht. Het inloophuis heeft al verschillende scholieren geholpen aan een maatschappelijke stageplek.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht