Volledig scherm
Mark en Martijn van evenementenlocatie Fort de Batterijen aan de Overeindseweg in Nieuwegein. © Koen Laureij

‘Chillen’ op fortterrein De Batterijen in Nieuwegein kan vanaf volgend weekend

Het verbouwde fortterrein ‘De Batterijen’ aan de Nieuwegeinse Overeindseweg gaat officieel op zaterdag 8 juli open voor publiek. Het is een speels terrein geworden voor recreatie en zakelijke bijeenkomsten.

Twee jaar geleden kocht het Utrechtse ondernemersduo Martijn Geerdes en Mark Bliekendaal het fortterrein. Geerdes: ,,Wij bieden nu een plek waar kinderen veilig kunnen spelen, terwijl de ouders op dat moment kunnen ‘chillen’ in de buitenlucht. Er zijn zo’n zeventig plaatsen op het buitenterras bij het voormalige wachthuis. Dit is ingericht als horecaplek met een goede keuken met een kleine kaart. In het gras zitten of aan het water kan natuurlijk ook,’’ vertelt hij trots.

De ondernemer hoopt dat het publiek het fortterrein aan de Houtense kant van de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal snel weet te vinden. ,,We hebben de afgelopen twee jaar hard op het terrein gewerkt. Veel hebben we, met hulp van specialisten, zelf gedaan. Daarbij zijn we ook weleens tegen de grenzen van ons kunnen aangelopen. Bijvoorbeeld bij bouwkundige zaken. Maar het resultaat mag er zijn. We zijn supertrots.’’

Jonge ouders

Quote

Wij bieden nu een plek waar kinderen veilig kunnen spelen, terwijl de ouders op dat moment kunnen ‘chillen’ in de buiten­lucht

Martijn Geerdes

Geerdes en Bliekendaal runnen het Utrechtse communicatieadviesbureau ID310 en biedt dagelijks werk aan zo’n tien mensen. Naast kantoorruimte voor ID310 wil het bedrijf op De Batterijen ruimte bieden aan bedrijfsevenementen en andere zakelijke bijeenkomsten. Op zaterdag en zondag is het publiek – grofweg: jonge ouders met kinderen – welkom om er te recreëren en te ontspannen. Er is een publieksvriendelijke zomerterras pal aan het water.

Op het terrein bevinden zich zes objecten waaronder bunkers, een houten artillerieloods en een betonnen wachthuis. Het terrein is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ligt aan het Amsterdam Rijnkanaal. Het fort is aangelegd in 1871-1873 als voorpost voor Fort Jutphaas. Het moest het voormalige dorp Jutphaas bescherming bieden tegen aanvallen van buiten.

Wifi

Het terrein is bijna af. Geerdes: ,,Het zit ’m nu nog in de details. Zoals de bewegwijzering op het terrein of het afwerken van verlichting en audiovisuele apparatuur. Op het terrein hebben we goede wifi, maar op het terras is dat net even iets beter door lokale versterking van het signaal.’’

Op dit moment is het terrein De Batterijen al opengesteld voor zakelijke bijeenkomsten. Zaterdag 8 en zondag 9 juli is het publiek voor het eerst welkom om te komen ‘chillen’. Het terrein en de horecafaciliteiten zijn dan open van 12.00 uur tot 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht