Volledig scherm
UTRECHT- Asielzoekersopvang COA.( voormalig militair ziekenhuis "Militair Hospitaal Dr. A. Mathijssen". Joseph Haydnlaan. © Angeliek de Jonge

COA vraagt provincie Utrecht mee te denken over extra opvangplekken asielzoekers

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers vraagt de provincie Utrecht meer asielzoekers op te vangen. Het COA zoekt naar vijfduizend nieuwe opvangplekken. 

Ook de provincie Utrecht heeft het verzoek gekregen mee te denken over nieuwe locaties. De huidige opvangcentra zitten vol. In de provincie Utrecht zijn centra in Leersum, Amersfoort en Utrecht. Daar is plek voor veertienhonderd asielzoekers. Nederland moet volgens het COA door een grotere instroom en trage uitstroom vijfduizend extra asielzoekers kunnen opvangen. De centra raken ook vol omdat er geen huurwoningen beschikbaar zijn en de wachttijd voor asielaanvragen oploopt.

Dit blijkt uit een brief die meerdere ministeries naar de Commissarissen van de Koning stuurde. Er wordt een grotere instroom van asielzoekers verwacht, waarvoor het COA gemeenten benadert voor nieuwe opvanglocaties. Om welke gemeenten het gaat is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht