Coalitie-onderhandelingen Stichtse Vecht: ‘We zijn op de goede weg’

De coalitie-onderhandelingen in Stichtse Vecht verlopen voorspoedig. 'We zijn op de goede weg', constateert VVD’er Jeroen Willem Klomps.

Over de inhoud doen de partijen VVD, Lokaal Liberaal, GroenLinks en CDA geen mededelingen. Deze week zijn er drie avonden gepland om de verschillende onderwerpen te bespreken, zegt Klomps. ,,We hebben inhoudelijk al kwesties besproken en staan voor elkaars meningen. Het gaat in goede harmonie. 

Volledig scherm
Jeroen Willem Klomps. © VVD Stichtse Vecht

Onder meer het sociaal domein staat deze week op de agenda. Daarover is nog niet gesproken, aldus Klomps. 

Er is alvast een extra gemeenteraadsvergadering gepland op 15 mei, waarin mogelijk de nieuwe wethouders geïnstalleerd kunnen worden. Voorafgaand aan de installatie moet de integriteit van de nieuwe wethouders worden getoetst. Ook is financiële doorrekening van het coalitieprogramma nodig.

Ook Hetty Veneklaas van het CDA is optimistisch. Ze schat de kans op een akkoord 90 procent. ,,Deze week gaan we echt knopen doorhakken, zegt ze.  

Aan het begin van de onderhandelingen is afgesproken dat de vier partijen elk één voltijdswethouder gaan leveren. De huidige coalitie had zes wethouders, die deels deeltijd werken. De onlangs opgestapte D66er Pieter de Groene is niet opgevolgd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht