Coalitie-onderhandelingen Stichtse Vecht: ‘We zijn op de goede weg’

De coalitie-onderhandelingen in Stichtse Vecht verlopen voorspoedig. 'We zijn op de goede weg', constateert VVD’er Jeroen Willem Klomps.

Over de inhoud doen de partijen VVD, Lokaal Liberaal, GroenLinks en CDA geen mededelingen. Deze week zijn er drie avonden gepland om de verschillende onderwerpen te bespreken, zegt Klomps. ,,We hebben inhoudelijk al kwesties besproken en staan voor elkaars meningen. Het gaat in goede harmonie. 

Volledig scherm
Jeroen Willem Klomps. © VVD Stichtse Vecht

Onder meer het sociaal domein staat deze week op de agenda. Daarover is nog niet gesproken, aldus Klomps. 

Er is alvast een extra gemeenteraadsvergadering gepland op 15 mei, waarin mogelijk de nieuwe wethouders geïnstalleerd kunnen worden. Voorafgaand aan de installatie moet de integriteit van de nieuwe wethouders worden getoetst. Ook is financiële doorrekening van het coalitieprogramma nodig.

Ook Hetty Veneklaas van het CDA is optimistisch. Ze schat de kans op een akkoord 90 procent. ,,Deze week gaan we echt knopen doorhakken, zegt ze.  

Aan het begin van de onderhandelingen is afgesproken dat de vier partijen elk één voltijdswethouder gaan leveren. De huidige coalitie had zes wethouders, die deels deeltijd werken. De onlangs opgestapte D66er Pieter de Groene is niet opgevolgd.

  1. Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    Wat gebeurt er dit weekend in Utrecht?

    In het hele land wordt zaterdag Nationale Burendag gevierd. In de provincie Utrecht alleen al hebben zo'n 350 buurten zich aangemeld voor het evenement dat het Oranje Fonds en Douwe Egberts sinds 2006 organiseren. De dag is ontstaan vanuit de gedachte om buurten gezelliger, socialer en veiliger te maken. Waar je moet zijn voor het beste partijtje? Zonder twijfel op de Kersenakker in Cothen; die straat is namelijk uitgeroepen tot leukste straat van Nederland en wordt daarom zaterdagmiddag omgetoverd tot een Curaçaos feestparadijs.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht