Volledig scherm
De verkeerslichten © AD

COC blij met homoverkeerslicht

COC Midden Nederland juicht de komst van het eerste regenboogverkeerslicht in Utrecht toe. ,,Het is mooi dat de veelkleurigheid van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders in de openbaarheid te zien is,'' zegt voorzitter Evert van der Veen.

Volledig scherm
Het regenboogpad, mét nijntje-verkeerslicht © anp

Dinsdag onthult de gemeente op de kruising Daalsesingel/ Knipstraat het nieuwe verkeerslicht met twee figuren van hetzelfde geslacht. Op internet roept het nieuws gemengde reacties op. Een deel van mensen vraagt zich af waarom een verkeerslicht speciaal voor deze groep nodig is.

,,Dat is wellicht de heat of the moment,'' zegt Van der Veen. ,,Er zijn al verschillende verkeerslichten. Denk aan nijntje en een moeder met een kind. Ik hoop dat in de toekomst diversiteit nog meer tot uiting komt in publieke objecten.''

  1. Met 170 man tegelijk Bob Ross’en in de popzaal: dat valt nog niet mee...
    PREMIUM
    video

    Met 170 man tegelijk Bob Ross’en in de popzaal: dat valt nog niet mee...

    Bob Ross was in de jaren 80 en 90 een iconische kunstenaar, gezegend met een enorme haardos, die op tv liet zien hoe je landschappen kon schilderen met paletmes en dikke kwasten. Dát kan ik ook, dacht menig televisiekijker die hem indertijd bezig zag. Dát kunnen wij óók, dachten zaterdagmiddag en -avond 340 Bob Ross-fans in TivoliVredenburg tijdens het Bob Ross’en XL. Maar dát viel niet mee.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht