Volledig scherm
Een cocktailprikker in het deurslot achterlaten is in Utrecht wellicht een nieuwe inbrekerstruc. © Politie Utrecht

Cocktailprikker nieuw inbrekerstrucje in Utrecht?

Op verschillende plekken in Utrecht zijn cocktailprikkers in deursloten gesignaleerd. De politie vermoedt dat het mogelijk een trucje is van inbrekers om te zien of bewoners op vakantie zijn.

Als de cocktailprikker enkele dagen in het slot blijft zitten, weet de inbreker dat de bewoner niet thuis is en kan hij zijn slag slaan. Volgens een politiewoordvoerder zijn er enkele meldingen van dit nieuwe fenomeen in Utrecht bij de politie binnengekomen. In andere steden is de cocktailprikker al eerder gesignaleerd.

Namens een wijkagent hebben verschillende wijkbureaus van de gemeente Utrecht via de sociale media gewaarschuwd om op deze truc bedacht te zijn. Eerder werden trucs gesignaleerd als elastiekjes om deurklinken doen en takjes tegen de deur zetten.

Broodje aap
Ook ging lang het verhaal de ronde dat inbrekers merktekens op huizen achterlaten om later te kunnen zien waar ze in moeten breken. De merktekens op de huizen bleken een broodjeaapverhaal te zijn, maar van de andere trucs weet de politie niet of het serieuze inbrekerstactieken zijn.

,,Het kunnen ook kwajongens geweest zijn die dit leuk vinden. We hebben ook nog geen enkele inbraak aan die takjes, elastiekjes of prikkers kunnen linken, maar het is altijd goed om alert zijn,'' zegt een politiewoordvoerder.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht