De coffeeshop Flamingo in Driebergen was in de zomer van 2018 vorig jaar even dicht, maar ging later toch weer open.
Volledig scherm
De coffeeshop Flamingo in Driebergen was in de zomer van 2018 vorig jaar even dicht, maar ging later toch weer open. © AD Bernie van Unen

Coffeeshop Flamingo in Driebergen blijft nog twee jaar open

De coffeeshop Flamingo in Driebergen blijft in ieder geval nog twee jaar open. Burgemeester Frits Naafs heeft de gedoogvergunning met twee jaar verlengd tot 31 januari 2022.

De burgemeester maakt duidelijk dat de vergunning onder dezelfde voorwaarden wordt verleend. ,,En dat gaan we ook monitoren”, aldus Naafs.

De belangrijkste voorwaarde is dat de omgeving geen overlast mag ervaren van bezoekers van de coffeeshop. Daarvoor heeft Flamingo een beveiliger in dienst, die toezicht houdt op het gedrag van de gebruikers. Hij moet ervoor zorgen dat auto’s niet de weg blokkeren, de directe omgeving schoon blijft en hij moet zorgen dat klanten niet in de omgeving van de coffeeshop blijven hangen. 

De openingstijden worden met een uur verkort, zoals de afgelopen maanden ook al het geval was. Bij een overtreding van de regels kan Naafs besluiten het pand weer te sluiten.

In de zomer van 2018 was de coffeeshop een aantal weken dicht. Omwonenden hebben later in dat jaar geprobeerd de zaak opnieuw dicht te krijgen. De periode van de sluiting noemden bewoners van de Traaij een verademing. ,,Het was alsof de straat was genezen van een chronische ziekte”, aldus een bewoner. Een definitieve sluiting is uiteindelijk niet gelukt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht