De begrafenis van de baby die op 30 oktober 2006 dood werd gevonden bij afvalverwerker AVR in Utrecht.
Volledig scherm
De begrafenis van de baby die op 30 oktober 2006 dood werd gevonden bij afvalverwerker AVR in Utrecht. © anp

Coldcase dode baby in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een Utrechtse 'cold case'. In 2006 werd er een babylijkje gevonden tussen het grofvuil bij afvalverwerker AVR in Utrecht. Waar ze vandaan kwam, wie haar moeder of vader was, en hoe ze is gestorven, is nooit duidelijk geworden. Door nieuw onderzoek door het Cold Case Team van de politie zou er nu meer bekend zijn geworden over de moeder van het meisje.

Het meisje was pas geboren toen ze op 30 oktober 2006 dood werd gevonden op de sorteerbank van afvalverwerker AVR op industrieterrein Lage Weide. Daar sorteerden medewerkers herbruikbare spullen van de echte rotzooi die werd ingeleverd bij het grofvuil.

Het vuil kwam niet alleen uit Utrecht, maar ook uit Den Haag en Gelderland. Het was toen onmogelijk om uit te vinden met welke vrachtwagen het meisje was aangevoerd.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft destijds sectie verricht op het lichaampje om de doodsoorzaak te onderzoeken, maar is daar nooit in geslaagd. Ook de identiteit van het meisje werd nooit achterhaald. De politie heeft toen ook al het publiek en medici om hulp gevraagd. Bezoeken aan vrouwen die recent waren bevallen of een miskraam hadden gehad, leidden tot niets.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht