Volledig scherm
Frederiek Waninge. © Myrthe Slootjes/Fred.

Combinatie van winkel en hotel aan Utrechtse Steenweg

Over een paar weken is de bijzondere combinatie van winkel en hotel in een pand aan de Steenweg in Utrecht af. De Utrechtse ondernemer Frederiek Waninge opent dan de deuren van hotel Cozy Pillow, boven Fred., haar kledingwinkel.

Nu staan er nog vooral dozen en wordt er nog hard gewerkt, maar binnenkort moeten de gasten zich wanen in Utrechtse steegjes, de gewelven van de Oudegracht of op de hoogte van de Domtoren. En dan te bedenken dat zich op de begane grond van het pand de kledingwinkel van Waninge bevindt.

Begin maart opende Waninge (31) met haar partner Tim Hardeveld (35) kledingwinkel Fred. aan de Steenweg in Utrecht. Waninge: „We zijn een jong Utrechts stel en willen met de winkel graag onze vrouwelijke stadsgenoot bereiken. We verkopen hier allerlei merken door elkaar en staan klanten graag bij met persoonlijk advies. Dat maakt onze winkel speciaal ten opzichte van veel ketens in de stad.”

Waninge ziet een kentering in straten als de Steenweg, in het centrum van de stad. „Vroeger zag je hier veel zelfstandig ondernemers. Later verdwenen die en kwamen er steeds meer ketens. Nu zie je juist weer dat de ketens omvallen en er meer en meer kleinere winkels voor terugkomen.” En in die laatste categorie valt Fred. ook: „Wij helpen onze klanten met persoonlijk advies en willen echt een band met ze opbouwen.”

Inchecken in de winkel

Vanaf mei is Fred. niet alleen een winkel, maar ook de plek om in te checken voor het bovengelegen pand. Waninge: „Dan openen we boutique hotel Cozy Pillow. Gasten checken in in de winkel en logeren in een van de zes kamers hierboven.” De gasten kunnen voor alles terecht in de winkel: „Net als aan klanten geven we ook de gasten over alles advies: waar kun je lekker eten, wat zijn leuke plekken om te bezoeken.” Daarmee wordt samengewerkt met Utrechtse horecagelegenheden. „Op die manier kunnen we onze krachten bundelen.”

Het pand waarin de winkel en het hotel gevestigd zijn is bovendien bijzonder: het is het oude schoonhuis van de stad Utrecht, de voorloper van het stadhuis. Waninge is trots op haar droom die werkelijkheid wordt. „Als je hier zo staat, op het balkon, dat is toch geweldig?”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht