Volledig scherm
Boze zwemmers sprongen vorige week in het water van de Leidsche Rijn. © evelyna de beer

Conditiezwemmers krijgen hun baantjes terug in zwembad Fletiomare

Zwembad Fletiomare breidt het aantal uren voor conditiezwemmen weer uit. Het Vleutense bad komt daarmee tegemoet aan de eisen van een groep trimzwemmers die in deze krant zijn beklag deed over het verdwijnen van hun ‘wateruren’.

Voor de vakantie kreeg de groep fanatieke zwemmers plotsklaps te horen dat het conditiezwemmen op dinsdagavond geschrapt werd. Sommige zwemmers maakten al vijftien jaar elke dinsdagavond de gang naar Fletiomare. De week vóór de aankondiging werden nog wel tienrittenkaarten verkocht. Dat was tegen het zere been van de zwemmers. 

Uit protest sprongen ze vorige week de Leidsche Rijn in om hun baantje te zwemmen. Ze kregen na hun protestactie twee van hun zes zwembanen terug. Nu komt Fletiomare hen verder tegemoet door vier banen open te stellen voor het conditiezwemmen. Noodzakelijk, zo zeiden de zwemmers eerder, omdat ze anders moeten ‘filezwemmen’.

Het ‘spandoekprotest’ van vanavond is daarmee van de baan. De zwemmers zijn blij dat hun eisen deels zijn ingewilligd. ,,Maar eerst zien dan geloven’’, zegt Evelyna de Beer. ,,Jammer dat het niet voor de vakantie geregeld is. Gelukkig zijn  we niet voor één gat te vangen en heeft het protest gewerkt.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht