Volledig scherm
Emma Buysse © Florian Friedrich

Culemborgse theatermaakster (21) wil taboes doorbreken

Afgelopen week speelde ze op het Fringe Festival in Amsterdam, deze week in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Emma Buysse, voormalig vwo-leerlinge aan Lek en Linge in Culemborg, zit midden in haar theateropleiding. 

Marketingtechnisch heeft ze het vak al aardig in de vingers. Want door haar nieuwe voorstelling Send me dick pics bigger than your dignity te noemen, heeft ze over belangstelling niet te klagen.

Taboes slechten of op zijn minst bespreekbaar maken. Dat beschouwt de jonge theatermaakster, ze moet nog 22 worden, momenteel als haar opdracht. Ze richt zich vooral op mensen tussen de 15 en 35 jaar. Die groep groeide op in het digitale tijdperk. 

Omgekeerde wereld

Quote

Ik wil op het toneel de taboes van deze tijd laten zien

Theatermaakster Emma Buysse (21)

Een belangrijk thema in het theaterstuk van Emma is de omgekeerde wereld. In de show ontmoeten Lee en Romeo55, gespeeld door Korneel Defrancq, elkaar op YouTube. Zij maakt hyper-feministische rapsongs, hij is haar grootste fan en stuurt haar zoetsappige serenades. ,,Hiphop versus r&b. Beide personages zijn bezig
zich te positioneren als man en vrouw. Maar dan wel in een omgekeerde wereld van wat we meestal zien; zij is de bitch, hij de romanticus.’’ In het stuk zal blijken of deze lovers in staat zijn om online echte liefde te bedrijven.

Gênant

Emma Buysse vertrok in 2014 met een diploma tweetalig vwo op zak naar de Acteerschool Rotterdam. Een logische stap voor iemand die als kind al riep dat ze musicalster wilde worden. Lachend: ,,Dat niet meer, maar een voorliefde voor de combinatie muziek en theater is er nog steeds.’’ Op Lek en Linge, waar cultuur hoog in het vaandel staat, werd ze naar eigen zeggen 'getriggerd'.  ,,Ik wil op het toneel de taboes van deze tijd laten zien. Dat is soms gênant en ongemakkelijk. Dat moet dan maar. Op die plek mag dat en zo kan ik hopelijk het gesprek openen. Maar voor de goede orde, er mag ook gelachen worden.’’

Emma Buysse is met Send me dick pics bigger than your dignity op 23 september te zien in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Dan speelt ook Roos Sparrenboom Lavendel, een queeste, een stuk over Thierry Baudet.

Meer over Culemborg? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht