Reizigers op station Utrecht Centraal
Volledig scherm
Reizigers op station Utrecht Centraal © ANP

D66 en ChristenUnie bezorgd over vluchtroutes Utrecht Centraal

D66 en de ChristenUnie maken zich zorgen over of er tijdens de renovaties wel voldoende vluchtroutes zijn op Utrecht Centraal. De partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding voor de vragen is een column van Roger Vleugels op de Utrechtse  nieuwssite 030, waarin de columnist suggereert dat er door gelijktijdige werkzaamheden aan de Middentunnel en Noordertunnel niet genoeg vluchtwegen zouden zijn als er een calamiteit plaatsvindt.

ProRail ontkent in het naschrift van de column dat het onveilig wordt op Utrecht Centraal door het werk aan de tunnels. ProRail schrijft op haar eigen website dat de Middentunnel op 27 augustus wordt opgeleverd. Dat zou dan nog voor de datum zijn waarop de werkzaamheden aan de Noordertunnel beginnen.

De politieke fracties willen onder meer van het college weten of de Midden- en Noordertunnel onderdeel uitmaken van de vluchtroutes van Utrecht Centraal. Ook vragen zij zich af welke vluchtroutes beschikbaar blijven als beide tunnels tegelijk gesloten zouden zijn.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht