Een impressie van hoe het 'energielandschap' in de polder Rijnenburg eruit kan komen te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van hoe het 'energielandschap' in de polder Rijnenburg eruit kan komen te zien. © Gemeente Utrecht

D66: Grondeigenaren Rijnenburg desnoods dwingen windmolens toe te staan

Grondeigenaren in de polder Rijnenburg en Reijerscop tussen De Meern en Nieuwegein kunnen desnoods worden gedwongen windmolens toe te staan op hun percelen. Dat opperde D66 gisteravond in de gemeenteraadsvergadering in Utrecht.

Het college van burgemeester en wethouders kwam begin dit jaar met een aangepast plan voor acht windmolens en ongeveer 230 hectare aan zonnepanelen in de polders Rijnenburg en Reijerscop, tussen De Meern en Nieuwegein. Beleggers, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars, die een groot deel van de grond bezitten, hebben aangegeven niet mee te willen werken aan de komst van de windmolens. De turbines maken volgens hen woningbouw onmogelijk.

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht