Volledig scherm
. © Raymond de Jong

D66 Nieuwegein: ‘Reizigers dupe van vele storingen tramverkeer’

Door toename van het aantal storingen in het tramverkeer in de regio Utrecht, IJsselstein en Nieuwegein is de betrouwbaarheid van de tramverbinding in het geding. Reizigers zijn daarvan de dupe. 

D66 in Nieuwegein is bang dat de OV-reiziger in de auto stapt en vraagt burgemeester en wethouders van Nieuwegein in een brief om de storingen te helpen voorkomen.

De partij twijfelt aan de betrouwbaarheid van de tram, die jarenlang een stabiele factor in het reizen van Nieuwegeiners was. De afgelopen tijd nam het aantal storingen flink toe: in vier weken elf storingen, waar het anders om (gemiddeld) vier storingen gaat. Reden voor D66 om aan de bel te trekken. Het zou volgens de partij niet duidelijk zijn waardoor de storingen ontstaan. D66 is bang dat trouwe tramreizigers voortaan zoeken naar alternatieve vormen van mobiliteit. 

De partij realiseert zich dat de provincie Utrecht eigenaar is van de tramverbinding, maar hoopt dat het dagelijkse stadsbestuur van Nieuwegein zijn invloed laat gelden. ‘Natuurlijk kan het voorkomen dat de tram een keer niet rijdt. Wij vinden het vooral belangrijk dat reizigers niet de auto in worden gejaagd’, aldus Nieuwegeins D66-fractievoorzitter Tom Verhoeve. ‘We willen weten wat het college gaat doen om dat te voorkomen.’ Positief vindt D66 in Nieuwegein dat vervoerder U-OV beter communiceert over storingen in het tramverkeer, onder andere via Twitter.

Garantie

D66 in Nieuwegein wil vooral van het college weten waardoor de storingen ontstaan en wanneer ze worden voorkomen. Ook wil de partij weten hoe het college kan garanderen dat de lijn betrouwbaar blijft tot het moment dat in 2020 nieuwe trams op het traject gaan rijden. De partij hoopt binnen acht weken antwoord te krijgen op de vragen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht