Uitgaanspubliek aan de Neude in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitgaanspubliek aan de Neude in Utrecht. © Koen Laureij

D66 Utrecht roept hoon over zich af door 65-plusser in centrum ‘hard schreeuwende minderheid’ te noemen

Opnieuw heeft de vraag over of er in de binnenstad van Utrecht meer of minder horeca moet komen geleid tot een fel debat in de gemeenteraad. D66 Utrecht, die voor meer reuring en horeca is, riep hoon over zich af door 65-plussers in de binnenstad - die met deze wens juist vaak moeite hebben - weg te zetten als ‘de hard schreeuwende minderheid’. 

 1. Gevoelige klap in supermarktoorlog; Jumbo mag verder bouwen om garagebox van Gert van de Plus
  PREMIUM

  Gevoelige klap in supermarkt­oor­log; Jumbo mag verder bouwen om garagebox van Gert van de Plus

  Gert Smit heeft een gevoelige tik gekregen in de Bilthovense supermarktoorlog met Jumbo. De concurrent van Gerts eigen Plus-supermarkt mag door met de bouw van een nieuwe winkel aan de Neptunuslaan. De gemeente De Bilt veegt zowat alle bezwaren van Gert, die geen concurrent duldt, van tafel. Maar de garagebox van Gert, zijn belangrijkste wapen, blijft fier overeind staan. Middenin de nieuwe Jumbo. Daar verandert geen gemeente of rechter iets aan.
 2. Wordt de binnenstad van Utrecht een ‘zielloos decor’? Daar zijn binnenstadbewoners wel bang voor
  PREMIUM

  Wordt de binnenstad van Utrecht een ‘zielloos decor’? Daar zijn binnenstad­be­wo­ners wel bang voor

  Honderden bewoners van de Utrechtse binnenstad maken zich ernstig zorgen over waar het met ‘hun’ middeleeuwse wijk heen gaat, nu de gemeente niet ‘wonen’ maar ‘verblijf’ centraal wil stellen. ,,De gemeente wil de permanente bewoners van de binnenstad degraderen tot figuranten, die moeten tolereren dat hun leefomgeving prijsgegeven wordt aan commercie en het toerisme.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht